Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretkami kolorowymi
Kroki postępowania
Białka rozdzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i proszek, ubijamy mikserem, dodajemy ubite białka i jeszcze chwilę ubijamy na wolnych obrotach. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, mieszamy energicznie drewniana łyżką.
![Krok 1 - Biszkopt z galaretkami kolorowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-galaretkami-kolorowymi1-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkopt z galaretkami kolorowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-galaretkami-kolorowymi2-2.jpg)
![Krok 3 - Biszkopt z galaretkami kolorowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-galaretkami-kolorowymi3-2.jpg)
Przygotowujemy galaretkę wg. przepisu na opakowaniu (50 ml mniej wody). Zimną odkładamy do lodówki do stężenia na całą noc, kroimy w kratkę.
Serek waniliowy przekładamy do dwóch miseczek, do jednej wrzucamy galaretkę np pomarańczowa, do drugiej zieloną.
![Krok 4 - Biszkopt z galaretkami kolorowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-galaretkami-kolorowymi4-2.jpg)
![Krok 5 - Biszkopt z galaretkami kolorowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-galaretkami-kolorowymi5-2.jpg)
Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
![Krok 6 - Biszkopt z galaretkami kolorowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-galaretkami-kolorowymi6-2.jpg)