Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami-i-bita-smietana15-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami-i-bita-smietana16-2.jpg)
![Krok 3 - Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami-i-bita-smietana17-2.jpg)
![Krok 4 - Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-jablkami-i-bita-smietana18-2.jpg)
jajko | 3 sztuki |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
olej | 1/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jabłka | 1 kg |
galaretka cytrynowa | 1 sztuka |
cukier | 4 łyżki |
śmietana kremówka | 400 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: