Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z musem truskawkowym
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier,ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i mąkę,delikatnie wymieszać.
![Krok 1 - Biszkopt z musem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-musem-truskawkowym11-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkopt z musem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-musem-truskawkowym10-2.jpg)
Galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić,dodając galaretkę ubijać.
![Krok 3 - Biszkopt z musem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-musem-truskawkowym12-2.jpg)
Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Przełożyć owoce do miksera,dodać cukier,zmiksować. Mus przelać do rondla,zagotować. Następnie zdjąć z ognia,wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać. Odstawić mus do całkowitego schłodzenia.
![Krok 4 - Biszkopt z musem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-musem-truskawkowym9-2.jpg)
biszkopt
krem śmietanowy
mus truskawkowy
krem śmietanowy
Ciasto włożyć do lodówki . ołowa śmietany
![Krok 5 - Biszkopt z musem truskawkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-z-musem-truskawkowym8-2.jpg)