Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze śmietaną
Kroki postępowania
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. W głębokiej misce ubić na puch żółtka z cukrem, następnie przesiać przez sito do masy mąki, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną, wlać ciasto do tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stop.piec ok.30 minut
![Krok 1 - Biszkopt ze śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-ze-smietana3-2.jpg)
![Krok 2 - Biszkopt ze śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-ze-smietana4-2.jpg)
![Krok 3 - Biszkopt ze śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-ze-smietana5-2.jpg)
![Krok 4 - Biszkopt ze śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-ze-smietana6-2.jpg)
![Krok 5 - Biszkopt ze śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-ze-smietana7-2.jpg)
Pokroić na talerz
![Krok 6 - Biszkopt ze śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopt-ze-smietana2-2.jpg)