Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową
Kroki postępowania
Następnie cały czas ubijając mikserem dodawać po jednym żółtku.
![Krok 1 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa1-2.jpg)
![Krok 2 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa2-2.jpg)
![Krok 3 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa3-2.jpg)
![Krok 4 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa4-2.jpg)
![Krok 5 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa5-2.jpg)
![Krok 6 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa6-2.jpg)
Ja użyłam dżemu własnej roboty, do którego dodałam zmielone jądra pestek moreli.
![Krok 7 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa7-2.jpg)
Śmietaną posmarować każdy płat biszkoptu składając w całość. Wierzch też posmarować śmietaną.
Cisto wstawić do lodówki na kilka godzin, aby się przegryzło.
Ostrym nożem z piłką ściąć boki i pokroić na dowolne kawałki.
Można udekorować płatkami migdałów lub owocami.
Smacznego.
![Krok 8 - biszkopt/tort migdałowy z bitą śmietaną i nutą śliwkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszkopttort-migdalowy-z-bita-smietana-i-nuta-sliwkowa8-2.jpg)