Przepis i sposób przygotowania na: Biszopt z truskawkami i masą budyniową
Kroki postępowania
Miksujemy jaja na puch z cukrem.
![Krok 1 - Biszopt z truskawkami i masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszopt-z-truskawkami-i-masa-budyniowa1-2.jpg)
Przesiewamy mąkę nad miską i mieszamy łyżką, aż do ostatniego ” okruszka” .
Wymieszaną masę wkładam do tortownicy wyłożonej folia aluminiową. Piekę 25 minut w 170 stopniach.
![Krok 2 - Biszopt z truskawkami i masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszopt-z-truskawkami-i-masa-budyniowa2-2.jpg)
Mleko wlewam do garnka 500 ml.
Dodaje cukier i mieszam do rozpuszczenia.
Wstawiam na gaz i dodaje margarynę mieszam , aż margaryna się rozpuści i mleko się zagotuję .
Budyń mieszam w 200 ml mleku i dodaje do gotującego mleka . Ugotowany budyń przelewam na ostudzony biszkopt .
![Krok 3 - Biszopt z truskawkami i masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszopt-z-truskawkami-i-masa-budyniowa3-2.jpg)
Wstawiam do lodówki do ostygnięcia.
![Krok 4 - Biszopt z truskawkami i masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszopt-z-truskawkami-i-masa-budyniowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Biszopt z truskawkami i masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/biszopt-z-truskawkami-i-masa-budyniowa5-2.jpg)