Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bitki-schabowe-w-sosie-brokulowo-serowym1-2.jpg)
Całość zalewamy wodą i dusimy przez ok. 20 minut.
![Krok 2 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bitki-schabowe-w-sosie-brokulowo-serowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bitki-schabowe-w-sosie-brokulowo-serowym3-2.jpg)
Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
![Krok 4 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bitki-schabowe-w-sosie-brokulowo-serowym4-2.jpg)
schab bez kości | 4 plastry |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
mąka pszenna | 2-3 łyżki |
olej | 2 łyżki |
woda | |
brokuł | 100 gram |
serek topiony | (naturalny) 40 gram |
natka pietruszki | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: