Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie winogronowym
Kroki postępowania
Kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
mięso wieprzowe bez kości | 800 gram |
Majeranek suszony Prymat | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
tymianek | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól | |
tłuszcz do smażenia | |
woda | 1/2 szklanki |
mąka | 1 łyżka |
winogrona | 300 gram |
orzechy włoskie | 1/2 szklanki |
wino czerwone wytrawne | 1/4 szklanki |
kolendra | 1/4 łyżeczki |
cząber | 1/2 łyżeczki |
bazylia cytrynowa | 1/2 łyżeczki |
papryczka chili | 1/2 sztuki |
pieprz | |
sól | |
cukier | |
olej | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: