Przepis i sposób przygotowania na: Bliny gryczane
Na patelni rozgrzać olej, wylewać porcje ciasta łyżką wazową (bliny robi się większe niż tradycyjne racuchy), smażyć na złoto.Podawać ze śmietaną lub z serkiem naturalnym i wędzonym łososiem.
mąka pszenna | 200 g |
mąka gryczana | 200 g |
mleko ciepłe | 500 ml |
jajko | 4 szt |
drożdże świeże | 30 g |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
masło | 30 g |
olej do smażenia |
łosoś wędzony plastry | |
kwaśna śmietana | |
serek śmietankowy | |
koperek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: