Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BLOK CZEKOLADOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 0,5 szkl
masło 200 g
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 300 g
herbatniki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BLOK CZEKOLADOWY

Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy cukier, mleko, kakao, wymieszać, podgrzewamy do rozpuszczenia się cukru, następnie wystudzamy. Po wystudzeniu dodajemy mleko i pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Wylewamy masę do keksówki wyłożonej papierem śniadaniowym i schładzamy przez koło 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.04.2016 14:27
ale bym zjadła, mniam
Urszula Świeca 28.04.2016 14:03
deser smaczny))
agnieszka214 28.04.2016 10:41
Mnie również przypomina smak dziecinstwa
Goya 28.04.2016 09:13
często robię blok, bomba kaloryczna ale przypomina mi się smak dzieciństwa
Damiano
Damiano 28.04.2016 08:34
bardzo dobre
MAR3STA 27.04.2016 22:18
Smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak