Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w chrupiącej panierce
Kroki postępowania
Boczniaki dokładnie obtaczamy najpierw w jajku.
![Krok 1 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-chrupiacej-panierce1-2.jpg)
Obtaczamy w niej boczniaki.
![Krok 2 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-chrupiacej-panierce2-2.jpg)
Najpierw smażymy stronę z blaszkami.
![Krok 3 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-chrupiacej-panierce3-2.jpg)
![Krok 4 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-chrupiacej-panierce4-2.jpg)
![Krok 5 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-chrupiacej-panierce5-2.jpg)
![Krok 6 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/boczniaki-w-chrupiacej-panierce6-2.jpg)
boczniaki | 1 opakowanie |
jajko | 2 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 5 łyżek |
sól | |
pieprz | |
przyprawa w płynie | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: