Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Botwina

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 2 pęczki
czosnek 6 sztuk
koper 2 pęczki
sok z cytyrny 1 sztuka
majeranek do smaku
cebula 2 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
kość wieprzowa 3 sztuki
kiełbasa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina

Kośi wrzucamy do garnka. Zalewamy 1,5 litrem wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny. Cebulę obieramy, kroimy drobno. Następnie podsmażamy ją. Botwinę płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do garnka botwinę i cebulę. Następnie dodajemy sok z cytryny wyciśniętej. Dodajemy 2 łyżeczki majeranku. Koper płuczemy, drobniej siekamy. Dodajemy do reszty.
Kiełbasę podsmażamy. Dodajemy do botwiny. następnie do miseczki dodajemy śmietanę (3 łyżki), oraz trochę wywaru, mieszamy. Wlewamy do garnka mieszając, doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 06.06.2013 09:48
Uwielbiam taką botwinkę
Megg 05.06.2013 21:14
pyszna botwinka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak