Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Botwinka z fasolą białą konserwową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek,
fasola biała z puszki 1 puszka,
rosół 1,5 litra,
cukier do smaku,
ocet jabłkowy 1 łyżka,
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
śmietana 4 -5 łyżek,
mąka 1 łyżeczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z fasolą białą konserwową

Botwinkę dobrze oczyścić opłukać i pokroić głównie korzeń i łodyżki liści mało.
Na rosół wrzucić pokrojoną botwinkę wraz z łyżeczką octu jabłkowego.
Gotować około 15 minut.
Po tym czasie dodać puszkę fasoli białej konserwowej razem z sosem.
Przyprawić cukrem, pieprzem do smaku.
Zaprawić śmietaną z dodatkiem łyżeczki mąki.

Podawać z kopczykiem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.06.2017 22:12
Dobra zupa.
Bożena Matuszczyk 17.06.2017 23:36
Dziękuję;)
Bernadeta1 17.06.2017 19:30
smaczna zupka
agnieszka214 17.06.2017 18:57
Lubię pyszne zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak