Przepis i sposób przygotowania na: Botwinkowo-naleśnikowe koreczki
Przygotowanie:
CIASTO:
Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta.
![Krok 1 - Botwinkowo-naleśnikowe koreczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinkowo-nalesnikowe-koreczki1-2.jpg)
Całość dokładnie miksujemy. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki wylewając jego porcje na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienienia.
![Krok 2 - Botwinkowo-naleśnikowe koreczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinkowo-nalesnikowe-koreczki2-2.jpg)
Usmażone naleśniki smarujemy przygotowanym serkiem cebulowym. Na wierzch wykładamy warstwę liści botwinki. Całość zwijamy. Naleśniki dzielimy pod skosem, każdy na 4 części. Paprykę czerwoną i żółta kroimy w kostkę. Sałatę kroimy w paski. Przygotowane składniki nabijamy naprzemiennie na wykałaczki do połowy ich wysokości. Tak przygotowane wbijamy w pokrojone naleśniki. Podajemy.
![Krok 3 - Botwinkowo-naleśnikowe koreczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinkowo-nalesnikowe-koreczki3-2.jpg)
Cebule kroimy w kosteczkę, a szczypior drobno siekamy. Ser biały przekładamy do miski. Dodajemy do niego śmietanę, rozdrobnione składniki oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
![Krok 4 - Botwinkowo-naleśnikowe koreczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinkowo-nalesnikowe-koreczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Botwinkowo-naleśnikowe koreczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/botwinkowo-nalesnikowe-koreczki5-2.jpg)