Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z cukinią i orzechami
Kroki postępowania
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć z soku.
![Krok 1 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami1-2.jpg)
Do jednej miski wlać jogurt naturalny, olej i wbić jajko. Wymieszać dokładnie.
![Krok 2 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami2-2.jpg)
Dodać startą cukinię.
![Krok 3 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami3-2.jpg)
Do drugiej miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier.
![Krok 4 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami4-2.jpg)
![Krok 5 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami5-2.jpg)
![Krok 6 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami6-2.jpg)
Zawartość drugiej miski wsypać do pierwszej, wymieszać łyżką. Przełożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Piec około 35 minut w 180 stopniach.
Wystudzić i pokroić w kwadraty. Można przed podaniem posypać orzechami
![Krok 7 - Brownie z cukinią i orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brownie-z-cukinia-i-orzechami7-2.jpg)