Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka panierowana w sezamie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie1-2.jpg)
![Krok 2 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie2-2.jpg)
![Krok 3 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie3-2.jpg)
![Krok 4 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie4-2.jpg)
![Krok 5 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie5-2.jpg)
![Krok 6 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie6-2.jpg)
Podawać jako dodatek do drugiego dania z sałatką lub przekąskę.
![Krok 7 - Brukselka panierowana w sezamie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brukselka-panierowana-w-sezamie7-2.jpg)
brukselka | 400 g |
jaja | 2 szt |
ziarna sezamu | 1 szklanka |
mąka | 1/2 szklanki |
olej do smażenia | 1/2 szklanki |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
przyprawa uniwersalna | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: