Przepis i sposób przygotowania na: Brzdąc Asi
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Ciągle ubijając, dodawać po jednym żółtku.
Do ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczeni, dokładnie wymieszać.
Blaszkę o wymiarach 38 x 26 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę, wyrównać.
Piec w temperaturze 160 - 170 stopni około 35 -40 minut, do suchego patyczka.
Wystudzony biszkopt, przekroić na dwie części.
Śmietanę ubić z cukrem, na sztywno dodając cukier puder.
Do ubitej śmietany dodać kakao, rozpuszczoną żelatynę, wymieszać dokładnie łyżką.
Na samym końcu dodać spirytus, delikatnie wymieszać.
Umieścić jeden płat biszkoptu, na blaszce w której był pieczony, wysmarować połową kremu, przykryć drugim biszkoptem.
Drugą część kremu, wyłożyć na wierzch, wyrównać zrobić wzorki widelcem albo specjalnym radełkiem.
Udekorować gwiazdkami czekoladowymi