Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Brzoskwinie z miodem i migdałami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie
1 kg
miód
4 ł. stołowe
cynamon do smaku
skórka cytrynowa
1 szt.
migdały
50 g
śmietana 30%
150 g
jogurt
200 g
sok z cytryny
1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie z miodem i migdałami

Z brzoskwiń zdjąć skórkę, wyjąć pestki i podzielić na ćwiartki. Miód podgrzać w garnku dodać brzoskwinie zagotować z dodatkiem cynamonu i skórki cytrynowej dusić około 5-10 min pod przykryciem. Ostudzić i przełożyć na talerzyki. Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu i posypać brzoskwinie. Śmietanę wymieszać z jogurtem dodać cukier i sok cytrynowy schłodzić dodać do brzoskwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak