Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowa szachownica
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Ciasto ciemne:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mąki proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i wykrawamy w nim kółka kieliszkiem.
![Krok 1 - Brzoskwiniowa szachownica foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-szachownica1-2.jpg)
Z mleka, cukru, mąk, gotujemy krem. Studzimy. Ucieramy z margarynami i dzielimy na pół do jednej części dodajemy kakao.
Masa brzoskwiniowa:
Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozrabiamy w 0,5 szklanki wrzątku. Dodajemy tężejącą do gotowej śnieżki i ubijamy chwilkę.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i część kroimy w kosteczkę a pozostałe w plasterki.
![Krok 2 - Brzoskwiniowa szachownica foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-szachownica2-2.jpg)
Ciasto jasne- masa z kakao- ciemne ciasto z dziurkami
![Krok 3 - Brzoskwiniowa szachownica foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-szachownica3-2.jpg)
![Krok 4 - Brzoskwiniowa szachownica foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-szachownica4-2.jpg)
![Krok 5 - Brzoskwiniowa szachownica foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-szachownica5-2.jpg)