Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy ślimaczek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Brzoskwiniowy ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowy-slimaczek1-2.jpg)
![Krok 2 - Brzoskwiniowy ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowy-slimaczek2-2.jpg)
![Krok 3 - Brzoskwiniowy ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowy-slimaczek3-2.jpg)
![Krok 4 - Brzoskwiniowy ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowy-slimaczek4-2.jpg)
![Krok 5 - Brzoskwiniowy ślimaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowy-slimaczek5-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
cukier | 15 dag |
cukier waniliowy | 16 g |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
mąka pszenna | 15 dag |
sok z cytryny | 2 łyżki |
dżem brzoskwiniowy | 1 słoik |
śmietana 30% | 400 ml |
serek homogenizowany waniliowy | 300 g |
cukier puder | 3-4 łyzki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 czubate łyżeczki |
brzoskwinie | |
galaretka brzoskwiniowa | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: