Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany z czereśniami
Kroki postępowania
Czereśnie umyć, wydrylować, wymieszać z miodem i dusić aż zmiękną i lekko odparują. Wystudzić.
![Krok 1 - Budyń jaglany z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-jaglany-z-czeresniami1-2.jpg)
Banany obrać ze skórki, połamać i wrzucić do rondelka, wlać mleko, zmiksować blenderem.
![Krok 2 - Budyń jaglany z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-jaglany-z-czeresniami2-2.jpg)
Dodać kaszę jaglaną (ja 2-3 razy w tygodniu gotuję pełny garnek i zużywam do różnych potraw, ta kasza była ugotowana na mleku).
![Krok 3 - Budyń jaglany z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-jaglany-z-czeresniami3-2.jpg)
Siemię lniane zmiksować w młynku do kawy (lub specjalnym do ziaren), wsypać do rondelka.
![Krok 4 - Budyń jaglany z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-jaglany-z-czeresniami4-2.jpg)
Doprawić do smaku ksylitolem (dla nas wystarczyła łyżeczka, banany były mocno dojrzałe) i sokiem z cytryny.
![Krok 5 - Budyń jaglany z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-jaglany-z-czeresniami5-2.jpg)
Budyń nałożyć do pucharków, dodać po 2 łyżki miodowych czereśni i podawać od razu lub po schłodzeniu
![Krok 6 - Budyń jaglany z czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-jaglany-z-czeresniami6-2.jpg)