Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z kaszy gryczanej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Budyń z kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-z-kaszy-gryczanej1-2.jpg)
![Krok 2 - Budyń z kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-z-kaszy-gryczanej2-2.jpg)
![Krok 3 - Budyń z kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-z-kaszy-gryczanej3-2.jpg)
![Krok 4 - Budyń z kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-z-kaszy-gryczanej4-2.jpg)
Gotowy deser porcjujemy na przygotowane talerzyki czy pucharki. Przed podaniem dekorujemy owocami, czekoladą i melisą.
![Krok 5 - Budyń z kaszy gryczanej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyn-z-kaszy-gryczanej5-2.jpg)
kasza gryczana | 3/4 szklanki |
mleko | 3 szklanki |
daktyle | 70 dag |
banan | 1 sztuka |
czekolada gorzka | 60 gram |
banan | do dekoracji |
czekolada gorzka | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: