Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo malinowe racuszki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Budyniowo malinowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-malinowe-racuszki1-2.jpg)
![Krok 2 - Budyniowo malinowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-malinowe-racuszki2-2.jpg)
![Krok 3 - Budyniowo malinowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-malinowe-racuszki3-2.jpg)
![Krok 4 - Budyniowo malinowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-malinowe-racuszki4-2.jpg)
![Krok 5 - Budyniowo malinowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-malinowe-racuszki5-2.jpg)
Usmażone racuchy podaję z budyniem, malinami.
![Krok 6 - Budyniowo malinowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-malinowe-racuszki6-2.jpg)
mąka pszenna | 1 i 1/2 szklanki |
drożdże świeże | 1 dkg |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
olej | 3 łyżki |
sól | szczypta |
cukier | 1 szczypta |
mięta liście | 1 do dekoracji |
mleko 3,2% | 500 ml |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 1 do smaku |
maliny świeże | 30 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: