Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI FASZEROWANE
PO TM CZASIE DO ROZCZYNU DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z SOLĄ , MLEKO ROZGRZANE Z MASŁEM CIEPŁE LECZ NIE WRZĄTEK I JAJKA ROZBEŁTANE. WYROBIĆ AŻ CIASTO BĘDZIE ELASTYCZNE I ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA NA OKOŁO GODZINĘ
KAPUSTE PRZEPŁUKAĆ BY NIEBYŁA ZBYT KWAŚNA,DODAĆ NAMOCZONE GRZYBY I MIĘSO POKROJONE NA MAŁE KAWAŁKI ,WRZYSTKIE PRZYPRAWY I TROCHE WODY .PRZYKRYĆ I DUSIĆ OKOŁO 40 MIN WSZYSTKO ZMIELIĆ ODPAROWAĆ BY FARSZ BYŁ DOŚĆ SUCHY.DOPRAWIĆ DO SMAKU.
JA DODAJĘ TEŻ CZASAMI KETCHUPU PIKANTNEGO GDY MAMY OCHOTE
GDY CIASTO JEST WYROŚNIĘTE ODRYWAM PO KAWAŁKU ROBIE KULKE ROZGNIATAM PALCAMI NA PLACKA NAKŁADAM FARSZ ZCIĄGAM TAK JAK BYM ZAMYKAŁA SAKIEWKĘ SKLEJAM I LEKKO OBTACZAM W MĄCE.
UKŁADAM NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM I ZOSTAWIAM NA 10 MIN DO PONOWNEGO WYROŚNIĘCIA.PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180ST OK 15 MIN