Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki majonezowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bułeczki majonezowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-majonezowe1-2.jpg)
Zagnieść jednolite ciasto (najlepiej na programie dough – 1,5h). Jeśli wyrabiamy ciasto w robocie, odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
![Krok 2 - Bułeczki majonezowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-majonezowe2-2.jpg)
Gdy wyrośnie, zagnieść krótko na stolnicy, podzielić na około 10-12 kawałków, uformować bułeczki i ułożyć na pacie do pieczenia. Odstawić na 25-30 minut do napuszenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st ( z termoobiegiem) i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce
![Krok 3 - Bułeczki majonezowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-majonezowe3-2.jpg)