Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki orkiszowe
Kroki postępowania
Do miseczki dodać mąkę, sól, ciepłe mleko, olej oraz drożdże. Wymieszać. Odstawić na 10 min.
![Krok 1 - Bułeczki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-orkiszowe2-2.jpg)
![Krok 2 - Bułeczki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-orkiszowe1-2.jpg)
Kolejny raz zagnieść i formować kulki z ciasta ok. 20.
![Krok 3 - Bułeczki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-orkiszowe4-2.jpg)
![Krok 4 - Bułeczki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-orkiszowe3-2.jpg)
![Krok 5 - Bułeczki orkiszowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-orkiszowe0-2.jpg)
mąka orkiszowa | 45 dag |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże | 40 g |
mleko | 250 ml |
olej | 80 ml |
sól | szczypta |
jajko |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: