Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki ptysiowe z kremem malinowym
Kroki postępowania
Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, a śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu. Maliny przetrzeć , dodać białko jaja i cukier- następnie dokładnie ubić mikserem. Ubitą śmietankę wymieszać z malinową masą i rozpuszczoną wcześniej żelatyną.
![Krok 1 - Bułeczki ptysiowe z kremem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-ptysiowe-z-kremem-malinowym1-2.jpg)
Zagotować w garnku wodę ze szczyptą soli i masłem. Następnie wsypać na wrzątek mąkę i mieszać energicznie (aby nie było grudek) około 10 minut na bardzo małym ogniu.
![Krok 2 - Bułeczki ptysiowe z kremem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-ptysiowe-z-kremem-malinowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułeczki ptysiowe z kremem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-ptysiowe-z-kremem-malinowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Bułeczki ptysiowe z kremem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-ptysiowe-z-kremem-malinowym4-2.jpg)