Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki slimaczki z pomidorami
Kroki postępowania
Mąkę dać do garnka, zrobić wgłębienie i wlać drożdże, zamieszać z częścią mąki i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Następnie dodać sól, jajka i miękkie masło i wyrobić gładkie ciasto, odstawić na niecałą godzinę do ponownego wyrośnięcia. Czosnek i cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojony w kostkę pomidor i dusić na małym ogniu, aby powstał sos.
Pod koniec doprawić do smaku i dodać bazylię oraz oregano.
Sos schłodzić, a ciasto rozwałkować na prostokąt.
![Krok 1 - Bułeczki slimaczki z pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-slimaczki-z-pomidorami1-2.jpg)
Pokroić na 8 części i ułożyć na blasze kolo siebie.
![Krok 2 - Bułeczki slimaczki z pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-slimaczki-z-pomidorami2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułeczki slimaczki z pomidorami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-slimaczki-z-pomidorami0-2.jpg)