Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki z borówkami
Kroki postępowania
• ½ kostki drożdży
• 2 łyżki ciepłej wody
• 400 g mąki pszennej
• 50 g cukru
• szczypta soli
• 6 jajek
• 250 gram masła
Drożdże rozrobić w mleku z 2 łyżkami cukru. Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże, cukier, sól i jajka. Wyrabiać ok 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Powinno mieć dość rzadką konsystencję. Stopniowo dodawać masło. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do czasu aż podwoi swoją objętość.
![Krok 1 - bułeczki z borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-borowkami15-2.jpg)
![Krok 2 - bułeczki z borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-borowkami16-2.jpg)
![Krok 3 - bułeczki z borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-borowkami14-2.jpg)