Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z młodą kapustą
Kroki postępowania
Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i razem z cebulą i marchewką poszatkować.
Wszystko przełożyć do większej miski, suto posypać solą, wygnieść, przykryć i odstawić na ok jedną godzinę.
Potem przełożyć do garnka, zalać wodą, mniej więcej do połowy kapusty. Dodać przyprawy, odrobinę cukru i soku z cytryny do smaku. Dusić pod przykryciem ok 15 minut.
Ugotowany groch dodać do kapusty. Doprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Przestudzić, odcisnąć z nadmiaru wody, doprawić.
![Krok 1 - Bułeczki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-mloda-kapusta1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułeczki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-mloda-kapusta2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułeczki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-mloda-kapusta3-2.jpg)
Ja część zrobiłam bez ozdób, tylko posypałam kminkiem.
![Krok 4 - Bułeczki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-mloda-kapusta4-2.jpg)
Pieczemy w 180 C, kilkadziesiąt minut, do przyrumienienia.
![Krok 5 - Bułeczki z młodą kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-z-mloda-kapusta5-2.jpg)