Przepis i sposób przygotowania na: Bułki pszenno-ryżowe na sodzie
Kroki postępowania
Nagrzać piekarnik do 180-190*C i piec 15-20 minut z termoobiegiem.
mąka pszenna | 300 g |
mąka ryżowa | 100 g |
kefir | 200 ml |
mleko 3,2% | 200 ml |
sól | płaska łyżeczka |
cukier | płaska łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
otręby pszenne | 2 garści |
otręby owsiane | 2-3 garści |
jajko | 1 średnie |
siemię lniane | złociste 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: