Przepis i sposób przygotowania na: bułki pszenno-żytnie...
Kroki postępowania
![Krok 1 - bułki pszenno-żytnie... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-pszenno-zytnie...1-2.jpg)
![Krok 2 - bułki pszenno-żytnie... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-pszenno-zytnie...2-2.jpg)
![Krok 3 - bułki pszenno-żytnie... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-pszenno-zytnie...3-2.jpg)
![Krok 4 - bułki pszenno-żytnie... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-pszenno-zytnie...4-2.jpg)
![Krok 5 - bułki pszenno-żytnie... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-pszenno-zytnie...5-2.jpg)
mąka pszenna | 300 gram |
mąka żytnia | 50 gram |
cukier | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 3/4 łyżeczki |
drożdże suche | 1 łyżeczka |
olej rzepakowy | 40 ml |
woda | 100 ml |
mleko ciepłe | 100 ml |
siemię lniane | 1 łyżeczka/zmielone |
mleko | - do posmarowania |
siemię lniane | 7 łyżeczek/ziarna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: