Przepis i sposób przygotowania na: Bułki sezamowe z fetą
Kroki postępowania
Mąkę połączyć z przygotowanym zaczynem drożdżowym, dodać rozdrobniony ser feta (najlepiej utrzeć na drobnej tarce), sól, miękkie masło oraz 4 łyżki sezamu - wymieszać i zagnieść ciasto, uformować kulę i posypać mąką.
Nakryć ściereczką i pozostawić na 30-40 minut w ciepłym miejscu.
![Krok 1 - Bułki sezamowe z fetą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-sezamowe-z-feta1-2.jpg)
Gotowe ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia, a następnie pozostawić na około 20 minut do ponownego wyrośnięcia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pozostałym sezamem.
![Krok 2 - Bułki sezamowe z fetą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-sezamowe-z-feta2-2.jpg)
Wystudzić na kratce.
![Krok 3 - Bułki sezamowe z fetą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-sezamowe-z-feta0-2.jpg)