Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z ciecierzycą
Kroki postępowania
Do misy robota wsypać mąkę i sól. Ciecierzycę rozdrobnić (zmieliłam w maszynce do mięsa), wsypać.
![Krok 1 - Bułki z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-ciecierzyca1-2.jpg)
W ciepłej wodzie z mlekiem rozpuścić cukier i drożdże, wlać do misy. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić do wyrośnięcia na godzinę w ciepłe miejsce.
![Krok 2 - Bułki z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-ciecierzyca2-2.jpg)
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść.
![Krok 3 - Bułki z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-ciecierzyca3-2.jpg)
Z każdej uformować bułeczkę i ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub mata silikonową. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut do napuszenia.
![Krok 4 - Bułki z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-ciecierzyca4-2.jpg)
Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
Wystudzić na kratce
![Krok 5 - Bułki z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-ciecierzyca5-2.jpg)
![Krok 6 - Bułki z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-ciecierzyca6-2.jpg)