Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z sokiem z buraków
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bułki z sokiem z buraków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-sokiem-z-burakow1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułki z sokiem z buraków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-sokiem-z-burakow2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułki z sokiem z buraków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-sokiem-z-burakow3-2.jpg)
![Krok 4 - Bułki z sokiem z buraków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-sokiem-z-burakow4-2.jpg)
![Krok 5 - Bułki z sokiem z buraków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-sokiem-z-burakow5-2.jpg)
Pozostawić na 15-20 minut do podrośnięcia, a w tym czasie nagrzać piekarnik do 200*C (dolna i górna grzałka) - piec ok. 20 minut. Studzić na kratce.
![Krok 6 - Bułki z sokiem z buraków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulki-z-sokiem-z-burakow6-2.jpg)
mąka pszenna typ 650 | 250 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 50 g |
mąka ryżowa | 1 łyżka |
woda ciepła | 100 ml |
sok z buraków | 100 ml |
drożdże suche | 14 g |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | płaska łyżeczka |
olej roślinny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: