Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowo-śledziowe tartaletki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Buraczkowo-śledziowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowo-sledziowe-tartaletki1-2.jpg)
Tartaletki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zrumienienia około 20 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy.
![Krok 2 - Buraczkowo-śledziowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowo-sledziowe-tartaletki2-2.jpg)
![Krok 3 - Buraczkowo-śledziowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowo-sledziowe-tartaletki3-2.jpg)
![Krok 4 - Buraczkowo-śledziowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowo-sledziowe-tartaletki4-2.jpg)
![Krok 5 - Buraczkowo-śledziowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buraczkowo-sledziowe-tartaletki5-2.jpg)
mąka | 250 gram |
jajko | 1 sztuka |
woda | 2-3 łyżki |
sól | 1/3 łyżeczki |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | 3/4 łyżeczki |
margaryna | 12 dag |
buraczki | 3 upieczone i przestygnięte |
ogórki kiszone | 4 sztuki |
groszek konserwowy | 0,5-3/4 szklanki |
płaty śledziowe | 2 podójne (marynowane w occie) |
majonez | 2-3 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
natka pietruszki | do dekoracji |
granat | 1 owoc |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: