Przepis i sposób przygotowania na: Burakowe babeczki
Kroki postępowania
We wgłębienia włożyć papilotki.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
W trakcie ucierania wbijać po jednym jajku.
Gdy masa jest wystarczająco połączona dodawać mąkę i nadal ucierać.
Na koniec wsypać rodzynki i buraki i wyrobić, ale już łyżką.
Masa powinna być gęsta.
![Krok 1 - Burakowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burakowe-babeczki2-2.jpg)
Babeczki piec przez 30 minut.
![Krok 2 - Burakowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burakowe-babeczki1-2.jpg)
Najlepiej smakują letnie, bo są mięciutkie w środku a wierzch jest chrupiący.
![Krok 3 - Burakowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burakowe-babeczki0-2.jpg)