Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z łososia na marchewkowym puree
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę obieramy, dzielimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Oczyszczony filet z łososia pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy w rozdrabniaczu. Zmieloną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do niej 2 czubate łyżki bułki tartej (u mnie w wersji bezglutenowej) oraz posiekany szczypiorek, a następnie wbijamy jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 1 - Burgery z łososia na marchewkowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burgery-z-lososia-na-marchewkowym-puree1-2.jpg)
![Krok 2 - Burgery z łososia na marchewkowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burgery-z-lososia-na-marchewkowym-puree2-2.jpg)
![Krok 3 - Burgery z łososia na marchewkowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burgery-z-lososia-na-marchewkowym-puree3-2.jpg)
![Krok 4 - Burgery z łososia na marchewkowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burgery-z-lososia-na-marchewkowym-puree4-2.jpg)
Gotowe burgery z łososia układamy na marchewkowym puree, polewamy sosem czosnkowym i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Burgery z łososia na marchewkowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burgery-z-lososia-na-marchewkowym-puree5-2.jpg)