Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

CAMEMBERT Z PIECA.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 krążki
tymianek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
chleb ciemny kilka kromek
oliwa czosnkowa

Porada

Najlepiej użyć sera w zszywanym drewnianym pudełku. Klejone - klej pod wpływem temperatury się rozpuści i przeniknie do jedzenia. Pudełeczko zapewnia kształt i to, że ser się nie rozpadnie. I łatwość wyjmowania.

Przepis i sposób przygotowania na: CAMEMBERT Z PIECA.

Najpierw grzanki. Z chleba usuwam skórki, miąższ kroję w prostokąty,
układam na blasze, skrapiam obficie oliwą smakową i wkładam
na 10 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.

Z krążków sera odcinam wierzch. Z powrotem umieszczam w pudełku,
to zapobiegnie rozlaniu się sera na blasze (moje pudełko było klejone, pod
wpływem temperatury się rozpadło) Posypuję tymiankiem,
gałką muszkatołową i pieprzem. Wkładam do pieca, do grzanek,
na około 3-4 minutki. Wyjmuję razem z grzankami, podaję na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2014 16:54
fajnie podany
Klausia 08.06.2014 21:24
zdjęcie pierwsza klasa :)
Grazyna0211 01.05.2014 11:43
pyszny jest tak przygotowany camembert
Ola1984 01.05.2014 10:19
Pyszna serowa uczta :) Prosto, szybko i apetycznie.
Magula 01.05.2014 09:47
wygląda rewelacyjnie
kasienka23 01.05.2014 08:25
smaczne danie
luna76 01.05.2014 07:30
wspaniale wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak