Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe ciasteczka
Kroki postępowania
Cebule kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na maśle i oleju. Cebula powinna powoli się smażyć/dusić. Po 20 minutach dodajemy do cebuli mak, kminek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy jeszcze ok. 10 minut.
Odstawiamy żeby cebula przestygła.
![Krok 1 - Cebulowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-ciasteczka1-2.jpg)
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. W misce mieszamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i ucieramy. Mąka konsystencją ma przypominać bułkę tartą. Do ciasta dodajemy cebule i mieszamy. Na koniec wlewamy mleko i wyrabiamy ciasto.
![Krok 2 - Cebulowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-ciasteczka2-2.jpg)
![Krok 3 - Cebulowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-ciasteczka3-2.jpg)