Przepis i sposób przygotowania na: Cepeliny z łopatką i pieczarkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cepeliny z łopatką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-lopatka-i-pieczarkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Cepeliny z łopatką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-lopatka-i-pieczarkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Cepeliny z łopatką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-lopatka-i-pieczarkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Cepeliny z łopatką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-lopatka-i-pieczarkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Cepeliny z łopatką i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-lopatka-i-pieczarkami5-2.jpg)
łopatka wieprzowa | 300 gram |
pieczarki | 200 gram |
cebula biała | 1/2 sztuki |
olej do smażenia | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
ziemniaki | 700 gram- po obraniu |
ziemniaki ugotowane | 400 gram |
mąka | 50 gram |
mąka ziemniaczana | 200 gram |
jajko | 2 sztuki |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: