Przepis i sposób przygotowania na: Cepeliny z serem
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną, utłuczone ugotowane ziemniaki, sól do smaku i bardzo starannie wyrobić masę.
![Krok 1 - Cepeliny z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-serem1-2.jpg)
![Krok 2 - Cepeliny z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-serem2-2.jpg)
![Krok 3 - Cepeliny z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-serem3-2.jpg)
![Krok 4 - Cepeliny z serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cepeliny-z-serem4-2.jpg)
ziemniaki | 15 szt. |
ziemniaki ugotowane | 5 szt. |
twaróg | 40 dag |
jajko | 1 szt |
masło | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
mięta | do smaku |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: