Przepis i sposób przygotowania na: Chałka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka26-2.jpg)
![Krok 2 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka27-2.jpg)
![Krok 3 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka28-2.jpg)
![Krok 4 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka29-2.jpg)
![Krok 5 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka30-2.jpg)
Po tym czasie smarujemy ją rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem.
![Krok 6 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka31-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 7 - Chałka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chalka25-2.jpg)
mąka pszenna | 300 gram |
margaryna | 50 gram |
jajko | 2 sztuka |
drożdże | 15 gram |
cukier | 4 łyżka |
mleko | 0,5 szklanka |
mak | do posypania |
sól | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: