Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chili Con Carne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
papryka czerwona 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
cebula 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
olej 5 łyżek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
przyprawa do chili con carne 1 opakowanie
oregano 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chili Con Carne

1. Mięso mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.
4. Mięso z przygotowanymi warzywami dusimy na patelni z dodatkiem oleju około 15 minut.
5. Dodajemy kukurydzę i fasolę wraz z zalewami, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy przyprawę do chili con carne, oregano, słodką paprykę i pieprz chili. Dokładnie mieszamy. Dusimy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak