Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 75 dag
pomidory 25 dag
papryka
cebula
ząbek czosnku
papryczka chili
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
olej
fasola 25 dag
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

1. Fasolę dobrze wymoczyć, po czym ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni w gorącym tłuszczu.
2. Dodać cebulę, czosnek i dusić na małym ogniu, aż cebula stanie się szklista. Mięso przełożyć do rondla i wymieszać z ugotowaną i odsączoną z wody fasolą.
3. Całość doprawić pieprzem, pieprzem cayenne, solą oraz papryką w proszku.
4. Pomidory zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie i obrać ze skórki. Paprykę dokładnie umyć, oczyścić, pokroić w paseczki i wymieszać z mięsem. Wrzucić papryczkę chili, dodać nieco ciepłej wody i dusić pod przykryciem około 1 i 1/2 godz. na małym ogniu.
5. Bezpośrednio do rondla wkroić pomidory i dusić jeszcze 15 minut. Potrawę podawać z ryżem lub pszennym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 01.11.2012 14:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak