Przepis i sposób przygotowania na: Chleb alla razowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb alla razowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-alla-razowy1-2.jpg)
Następnie przykryć folią spożywczą i pozostawić tak 1h;
![Krok 2 - Chleb alla razowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-alla-razowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb alla razowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-alla-razowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb alla razowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-alla-razowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb alla razowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-alla-razowy5-2.jpg)
Kroić po ostudzeniu;
![Krok 6 - Chleb alla razowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-alla-razowy6-2.jpg)
mąka pszenna pełnoziarnista | 250 g |
mąka pszenna typ 650 | 250 g |
mąka żytnia pełnoziarnista | 50 g |
zakwas | 200 ml |
woda | 300-350 ml |
sól | 1 łyżeczka |
miód | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: