Przepis i sposób przygotowania na: Chleb cukiniowy na jogurcie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb cukiniowy na jogurcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-cukiniowy-na-jogurcie1-2.jpg)
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć sok.
![Krok 2 - Chleb cukiniowy na jogurcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-cukiniowy-na-jogurcie2-2.jpg)
Jogurt doprowadzić do temperatury pokojowej, dodać cukier i olej i wymieszać.
![Krok 3 - Chleb cukiniowy na jogurcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-cukiniowy-na-jogurcie3-2.jpg)
Do maszyny wlać jogurt, dodać cukinię i zagnieść elastyczne, jednolite ciasto. Odstawić na 1 godziny do wyrośnięcia.
![Krok 4 - Chleb cukiniowy na jogurcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-cukiniowy-na-jogurcie4-2.jpg)
Po tym czasie wyjąć na stolnicę, odgazować, uformować bochenek i przełożyć do keksówki (długość 25cm). Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
![Krok 5 - Chleb cukiniowy na jogurcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-cukiniowy-na-jogurcie5-2.jpg)
Gdy chleb wyrośnie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piec około 30 minut.
![Krok 6 - Chleb cukiniowy na jogurcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-cukiniowy-na-jogurcie6-2.jpg)