Przepis i sposób przygotowania na: Chleb drożdżowy z ciecierzycą
Kroki postępowania
Do misy wsypać mąkę i sól. W ciepłej wodzie rozpuścić cukier i drożdże, dodać olej. Wlać do misy.
![Krok 1 - Chleb drożdżowy z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-ciecierzyca1-2.jpg)
Ciecierzycę zmiksować blenderem,
![Krok 2 - Chleb drożdżowy z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-ciecierzyca2-2.jpg)
Wyrobić dokładnie elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
![Krok 3 - Chleb drożdżowy z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-ciecierzyca3-2.jpg)
Ciasto wyjąć na stolnicę. Zagnieść krótko, uformować bochenek.
![Krok 4 - Chleb drożdżowy z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-ciecierzyca4-2.jpg)
Przełożyć do keksówki (10x20cm), przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Spryskać wodą, posypać sezamem
![Krok 5 - Chleb drożdżowy z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-ciecierzyca5-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb drożdżowy z ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-ciecierzyca6-2.jpg)