Przepis i sposób przygotowania na: Chleb drożdżowy z lecytyną
Kroki postępowania
Podmłoda:
Do miski wlać wodę i dodać drożdże, wymieszać. Wsypać mąkę i ponownie zamieszać. Odstawić na około 4 godziny w ciepłe miejsce.
![Krok 1 - Chleb drożdżowy z lecytyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-lecytyna1-2.jpg)
Po tym czasie do misy robota wsypać mąkę, dodać cukier i sól.
![Krok 2 - Chleb drożdżowy z lecytyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-lecytyna2-2.jpg)
Do zaczynu wlać wodę, dodać lecytynę i olej. Wymieszać. Zaczyn przełożyć do misy robota.
![Krok 3 - Chleb drożdżowy z lecytyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-lecytyna3-2.jpg)
Po tym czasie ciasto zagnieść, uformować 2 bochenki
![Krok 4 - Chleb drożdżowy z lecytyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-lecytyna4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb drożdżowy z lecytyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-lecytyna5-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni, piec z parą 5 minut. Zmniejszyć do 190 i piec jeszcze około 30 minut.
Wystudzić na kratce
![Krok 6 - Chleb drożdżowy z lecytyną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-drozdzowy-z-lecytyna6-2.jpg)