Przepis i sposób przygotowania na: Chleb lees sourdough
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb lees sourdough foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-lees-sourdough1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb lees sourdough foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-lees-sourdough2-2.jpg)
Następnie ciasto odgazować, przełożyć do keksówki (30cm) wyścielonej papierem. Wyrównać zwilżoną w wodzie dłonią, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na kolejne 2 godziny.
![Krok 3 - Chleb lees sourdough foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-lees-sourdough3-2.jpg)
Po tym czasie gdy ciasto dostatecznie wyrosło wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i pic 20 minut. zmniejszyć do 210 stopni i dopiekać około 20 minut aż bochenek postukany od spodu wyda głuchy dźwięk.
![Krok 4 - Chleb lees sourdough foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-lees-sourdough4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb lees sourdough foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-lees-sourdough5-2.jpg)